Půjčovna sněžnic, lavinových setů a dalšího vybavení - Praha

Pojďte zkusit naší půjčovnu v Praze - Podolí – půjčujeme sněžnice, lavinové a ferratové sety a další vybavení do hor!

Se začátkem roku přišel pěkný příděl sněhu. Sjezdovky jsou zavřené, a tak se zvýšila poptávka po alternativních zimních sportech. Skialpy hlásí vyprodáno, z Čechů se stal národ ještě větších běžkařů a půjčovny sportovního vybavení hlásí nápor, i když smí pronajímat materiál pouze přes „výdejní okénko“. Naši půjčovnu najdete v Praze Podolí, hned vedle budovy České televize. Momentálně se u nás roztrhl pytel s pronájmem sněžnic. V naší půjčovně najdete kvalitní sněžnice od osvědčených firem TSL, INOOK a SALEWA. Vzhledem k současným omezením nejvíce půjčujeme sněžnice na víkend, případně prodloužený víkend již od čtvrtka. Naši klienti využívají ideálních podmínek zejména v Krkonoších a Jeseníkách. Na sněžnice je momentálně možné vyrazit i na otočku do bližších Brdů, kde jsou ve vyšších polohách také dobré podmínky. Pokud se chystáte do Krkonoš nebo Jeseníků, můžeme vám zapůjčit i lavinové sety, i když byste se lavinovým svahům měli raději vyhnout. Cestu je třeba předem dobře naplánovat. V naší půjčovně vám i s tím rádi pomůžeme. Podívejte se na nabídku půjčovaného vybavení.


 

Pár tipů pro začátečníky:

  • Sněžnice si pořádně nastavte a dotáhněte, abyste nemuseli řešit problém na cestě. Nastavení proveďte v klidu a teple před výletem. U nás v půjčovně vás do nastavování rádi zasvětíme.
  • Ke sněžnicím doporučujeme teleskopické hole. Pomůžou s rovnováhou, zejména když si nesete nějaké to kilo ještě na zádech.
  • Boty doporučujeme kotníkové, aby nedřel utažený pásek. Pokud máte návleky, určitě si je vezměte. Oblečení volte spíš lehčí, při chůzi na sněžnicích se zahřejete. Na druhou stranu budete pravděpodobně v horách, kde se může rychle změnit počasí, takže batoh s dodatečným oblečením berte vždy s sebou.
  • První výlet si udělejte kratší. Chůze na sněžnicích je pomalejší, záleží samozřejmě na terénu, kvalitě sněhu a povětrnostních podmínkách. Nejdřív jde o to, abyste si vše vyzkoušeli, pak klidně přidávejte.
  • Pro větší zážitek se pohybujte mimo vyšlapané cesty, chůze na sněžnicích v prašanu je velká radost. Pokud se nenacházíte v I. zóně Národního parku nebo Národní přírodní rezervace smíte tedy i mimo značené turistické trasy. Respektujte ale přírodu a lokální omezení.

Půjčovna sněžnic v Praze Podolí se těší na setkání s vámi!

Za tým VERTIGO SPORTS
Jirka Papáč