Hmyz na talíři
Cvrčci, švábi, červi, kobylky. Že Vám to připadá jako pěkná havěť a při pohledu na ně máte husí kůži? A víte, že ve spoustě zemí světa se používají jako chutný zdroj potravy? Ukážeme Vám, že i takovýto hmyz lze využít v kuchyni a vařit skutečné delikatesy.
Cvrčci, švábi, červi, kobylky. Že Vám to připadá jako pěkná havěť a při pohledu na ně máte husí kůži? A víte, že ve spoustě zemí světa se používají jako chutný zdroj potravy? Ukážeme Vám, že i takovýto hmyz lze využít v kuchyni a vařit skutečné delikatesy.
K překonání prvních nejistot pomůžou recepty a asistence entomofagického týmu, jehož členové jsou v ČR pravděpodobně osobami nejpovolanějšími. Vyzkoušet si tak můžete například hmyzí wok se zeleninou, cvrčky v karamelu, čokoládové placky s moučnými červy nebo zophobas na chilli.
Po poutavé přednášce právě o entomofagii (využití hmyzu jako stravy) následuje atraktivní outdoor program, při kterém si účastníci rozdělení do týmů musí „vybojovat“ recepty a ingredience, které následně použijí při přípravě pokrmu. Která skupina bude nejlepší a uvaří nejchutnější jídlo?
Nebude chybět ochutnávka, vyhodnocení, ocenění nejlepších a samozřejmě ani jeden hmyzí exponát na památku pro každého.